vloerverwarming infrezen kosten

Vloerverwarming Infrezen en de Kosten

Vloerverwarming is een populaire optie voor veel huizen omdat het een comfortabele en energie-efficiënte manier is om uw huis te verwarmen. Een van de methoden om vloerverwarming te installeren is door het infrezen van de leidingen in de vloer. Maar wat zijn de kosten van vloerverwarming infrezen, en hoe werkt het proces precies? In deze gids zullen we dieper ingaan op de details van vloerverwarming infrezen, inclusief de kosten, voordelen en nadelen, en meer.

Wat is Vloerverwarming Infrezen?

Vloerverwarming infrezen is een proces waarbij sleuven in de vloer worden gefreesd, meestal met een freesmachine, om leidingen te leggen. Deze leidingen zorgen voor de circulatie van warm water om de vloer op te warmen en de warmte vervolgens af te geven aan de kamer. Het infrezen van de leidingen biedt een onzichtbare en efficiënte manier om de vloerverwarming te installeren, omdat de leidingen in de vloer worden verborgen zonder de noodzaak van extra vloerhoogte.

Hoe werkt Vloerverwarming Infrezen?

Vloerverwarming infrezen gebeurt meestal in twee stappen. Ten eerste worden sleuven in de vloer gefreesd met een freesmachine, waarin de leidingen voor de vloerverwarming worden gelegd. Nadat de leidingen zijn geplaatst, worden de sleuven weer opgevuld met een vulmiddel om de vloer weer te egaliseren.

Voordelen van vloerverwarming infrezen

Er zijn verschillende voordelen aan het infrezen van vloerverwarming ten opzichte van andere methoden, zoals het leggen van de leidingen op een noppenplaat of binden op staalnetten. Enkele van de voordelen zijn:

  • De leidingen worden direct in de vloer geplaatst, wat ervoor zorgt dat de vloer snel opwarmt en de warmte goed verspreid wordt.
  • Er hoeft minder hoogte opgebouwd te worden, wat vooral in oudere woningen met lagere plafonds voordelig kan zijn.
  • Er hoeven minder grote delen van de vloerbedekking te worden verwijderd, wat tijd en geld bespaart.

Kosten van vloerverwarming infrezen

De kosten van het infrezen van vloerverwarming zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de oppervlakte van de vloer, het type vloerbedekking en de bereikbaarheid van de ruimte waarin de leidingen geplaatst moeten worden. Over het algemeen kun je rekenen op een prijs tussen de €50 en €75 per vierkante meter.

Naast de kosten voor het infrezen van de leidingen, zijn er ook kosten verbonden aan het aansluiten van de vloerverwarming op de verwarmingsbron en het regelen van de temperatuur. Deze kosten kunnen variëren.